Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 10:56
UPD:11:03
REUTERS/JOSE MANUEL RIBEIRO

Τάσεις ανάκαμψης καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το τριήμερο πτωτικό σερί. Η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου έχει αυξηθεί εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα αρθεί σύντομα το δημοσιονομικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, αποτρέποντας μια πιθανή χρεοκοπία.

Ώθηση στις μετοχές δίνει, όμως, και η επιλογή της Τζάνετ Γέλεν για τη διαδοχή Μπερνάνκι στο «τιμόνι» της Federal Reserve.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,7% στις 1.233,18 μονάδες, έπειτα από απώλειες 0,5% που κατέγραψε χθες. Από τις αρχές του έτους, ο δείκτης εμφανίζεται αυξημένος κατά 8%.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, σημειώνοντας άνοδο 1,3% και 1,2%, αντίστοιχα.

Δημοσκόπηση του Reuters την Τετάρτη έδειξε πως οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να προσθέσουν κέρδη 4% στο φετινό τους ράλι, ενώ ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Γερμανίας οδεύει προς νέα επίπεδα ρεκόρ καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα