Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 10:56

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τάσεις ανάκαμψης καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το τριήμερο πτωτικό σερί. Η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου έχει αυξηθεί εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα αρθεί σύντομα το δημοσιονομικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ.

Τάσεις ανάκαμψης καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το τριήμερο πτωτικό σερί. Η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου έχει αυξηθεί εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα αρθεί σύντομα το δημοσιονομικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, αποτρέποντας μια πιθανή χρεοκοπία.

Ώθηση στις μετοχές δίνει, όμως, και η επιλογή της Τζάνετ Γέλεν για τη διαδοχή Μπερνάνκι στο «τιμόνι» της Federal Reserve.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται κατά 0,7% στις 1.233,18 μονάδες, έπειτα από απώλειες 0,5% που κατέγραψε χθες. Από τις αρχές του έτους, ο δείκτης εμφανίζεται αυξημένος κατά 8%.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, σημειώνοντας άνοδο 1,3% και 1,2%, αντίστοιχα.

Δημοσκόπηση του Reuters την Τετάρτη έδειξε πως οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να προσθέσουν κέρδη 4% στο φετινό τους ράλι, ενώ ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Γερμανίας οδεύει προς νέα επίπεδα ρεκόρ καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές.