Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2003 07:02
UPD:07:08

Σημαντική άνοδο σημειώνουν σήμερα οι ασιατικές μετοχές και ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο τη Ν. Κορέας ξεκίνησε το 2003 σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη σε δύο ημέρες και σε χρονικό διάστημα 11 εβδομάδων. Οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. κινούντο ανοδικά μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης η οποία έδειξε ανάκαμψη του κατασκευαστικού τομέα στις ΗΠΑ.

«Η έκθεση δείχνει οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ», είπε η Park In Hee, η οποία διαχειρίζεται περίπου 590 εκατ. δολ. με την KB Investment Trust Management Co., συμπληρώνοντας ότι οι μετοχές της τεχνολογίας ευνοούνται περισσότερο. Η Park ενδέχεται να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με μετοχές της Samsung Electronics.

Ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 3,8% φθάνοντας στις 659,32 μονάδες στις 12:44' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Ο δείκτης κέρδισε ποσοστό 5,1% τις δύο πρώτες ημέρες του Νέου Ετους και σημείωσε την υψηλότερη άνοδο σε χρονικό διάστημα δύο ημερών, από τις 17 και 18 Οκτωβρίου του 2002.

Στην Ταϊβάν, άνοδο 2,3% σημείωνε ο δείκτης TWSE και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης STI ποσοστό 1,2%, καθώς ο κλάδος των κατασκευών εμφάνισε ανάπτυξη τον Δεκέμβριο και για δέκατο μήνα.

Στο Χογκ Κογκ ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε ποσοστό 1,8%, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της HSBC Holdings Plc, η οποία διαθέτει υποκαταστήματα στις ΗΠΑ.

Οι λοιποί δείκτες στν περιφέρεια σημείωναν επίσης κέρδη τη στιγμή που οι δείκτες στην Κίνα είχαν μικρή διαφοροποίηση.

Κλειστές είναι οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω των εορτών του Νέου Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα