Νέες πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 10:44
UPD:10:47
EPA/Frank Rumpenhorst

Στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός υποχώρησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η απειλή της δημοσιονομικής «παράλυσης» των ΗΠΑ εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στα χρηματιστήρια.

Την πτώση περιορίζει, πάντως, η είδηση ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την υποψηφιότητα της Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της Federal Reserve. Αν εγκριθεί ο διορισμός της από τη Γερουσία, η Γέλεν θα αντικαταστήσει τον Μπεν Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιανουάριο.

Λίγα λεπτά μετά το έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί - για τρίτη συνεχή συνεδρίαση - κατά 0,3% στις 1.227,91 μονάδες. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο κατασκευαστικός κλάδος με απώλειες 1,1%.

«Οι αγορές γίνονται όλο και πιο νευρικές μέρα με τη μέρα. Όσο πιο πολύ διαρκούν η αβεβαιότητα με το ανώτατο όριο του χρέους και το shutdown της κυβέρνησης, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ζημιά για την οικονομία», σχολίασε οικονομολόγος της KBC στις Βρυξέλλες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα