Σήμα ποιότητας ελληνικής μεσογειακής γαστρονομίας στο εξωτερικό

Θεσμοθετήθηκε από την ΕΣΕΕ και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 16:36
UPD:16:38
Shutterstock

Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, προτεραιότητά της είναι η αποτελεσματική προώθηση της ελληνικής παραγωγής στο εξωτερικό και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων.

Σήμα ποιότητας ελληνικής μεσογειακής γαστρονομίας στο εξωτερικό θεσμοθετήθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) το οποίο θα λαμβάνουν επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, προτεραιότητά της είναι η αποτελεσματική προώθηση της ελληνικής παραγωγής στο εξωτερικό και η βελτίωση της αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων.

Μία από τις πλέον σημαντικές προϋποθέσεις για αυτό είναι η διασφάλιση του σήματος ποιότητας, τονίζεται.

Η ΕΣΕΕ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των μελών τους, μέσω κοινής δράσεις που θα στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, στη διεθνή προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γαστρονομίας, στην ενθάρρυνση των εστιατορίων διεθνώς να προτιμούν ελληνικά προϊόντα και συνταγές και στην τουριστική προβολή του τόπου προέλευσής τους. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα