Airbus: Συμφωνία «ορόσημο» με Japan Airlines

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 12:01
UPD:12:44
REUTERS/Toru Hanai

Ο πρόεδρος της Japan Airlines, Γιοσιχάρου Ουέκι (δεξιά) και ο γενικός διευθυντής της Airbus Φαμπρίς Μπρεζιέρ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. Η Airbus ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη παραγγελία αεροσκαφών από την Japan Airlines, αποκτώντας πρόσβαση στην αεροπορική αγορά της Ιαπωνίας στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing.

Την πρώτη παραγγελία αεροσκαφών από την Japan Airlines ανακοίνωσε σήμερα η Airbus, αποκτώντας πρόσβαση στην αεροπορική αγορά της Ιαπωνίας στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing.

Η συμφωνία αφορά την πώληση 31 αεροσκαφών τύπου A350 στην JAL, συνολικής αξίας 9,5 δισ. δολαρίων βάσει των τιμών καταλόγου. Περιλαμβάνει επίσης option αγοράς άλλων 25 αεροσκαφών Α350, ανεβάζοντας το πιθανό σύνολο σε 56 αεροσκάφη.

EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα