«Ποντάρει» στις ελληνικές τράπεζες ο Τζον Πόλσον

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 11:29
UPD:11:32
EPA/MATT CAMPBELL

Ο δισεκατομμυριούχος Τζον Πόλσον θεωρεί τον ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό κλάδο της χώρας μια καλή επενδυτική ευκαιρία.

Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει ο δισεκατομμυριούχος Τζον Πόλσον, ο οποίος θεωρεί τον ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό κλάδο της χώρας μια καλή επενδυτική ευκαιρία χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας ύστερα από εξαετή ύφεση.

Λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου, ο αμερικανικός όμιλος hedge funds Paulson & Co αναμένει ότι η παρατεταμένη ύφεση θα φθάσει στο κατώτατο σημείο της φέτος με την οικονομία να αρχίσει να ανακάμπτει το 2014.

«Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται και αυτό θα πρέπει να ευνοήσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο», δήλωσε ο Πόλσον στους Financial Times, επιβεβαιώνοντας ότι το δικό του fund έχει σημαντικά μερίδια στην Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, τις δύο τράπεζες που έχουν αναδυθεί σε καλύτερη κατάσταση από την κρίση.

REUTERSVIDEO

«Πιστεύουμε ότι η Πειραιώς και η Alpha, δύο τράπεζες στις οποίες έχουμε τοποθετηθεί, είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες και αναμένεται να ανακάμψουν», ανέφερε ο Πόλσον. «Έχουν καλή διαχείριση και πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, κάτι που αναμένεται να ευνοήσει τον τραπεζικό κλάδο», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα