Κέρδη στη Wall Street

Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 00:02
UPD:00:03

Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών λόγω της μερικής διακοπής της κυβέρνησης και εν μέσω ανησυχιών για μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ αν το Κογκρέσο αποτύχει να αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού της χώρας.

Χθες, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε για μία ακόμη φορά το Κογκρέσο ότι μια αποτυχία να αυξήσει το ανώτατο όριο θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση σε default με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχουν ωφελημένοι από την παράλυση του κράτους. Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να συντηρήσει «τις βασικές του λειτουργίες» καθώς πολλοί εργαζόμενοι σε αυτό έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία μετά την παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Walt Disney και Boeing ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Wal-Mart και Merck.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 15,072.60 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,71% στις 1,690.50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 3,807.75 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα