«Το ευρώ, η Ελλάδα και η Νότια Περιφέρεια»

Συνέδριο στο Λονδίνο του Συμβουλίου Βρετανικών Επιμελητηρίων στην Ευρώπη
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 13:49
UPD:13:50
EUROKINISSI

Ο Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Το ευρώ, η Ελλάδα και η Νότια Περιφέρεια» είναι το θέμα διάσκεψης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics και του Συμβουλίου των Βρετανικών Επιμελητηρίων στην Ευρώπη (COBCOE), που θα λάβει χώρα στις 10 Οκτωβρίου στο Hellenic Centre, 16-18 Paddington Street, Λονδίνο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδίως η ζώνη του ευρώ ταλανίζονται από ένα είδος υπαρξιακής κρίσης. Η Ελλάδα μπορεί να θεωρείται μια ακραία περίπτωση, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα προβλήματα είναι εμφανή, με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στο εσωτερικό τους. Σε αυτά τα θέματα επικεντρώνεται το συνέδριο και διερευνά τι είδους είναι αυτές οι προκλήσεις, τις επιδόσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους, καθώς και τις προοπτικές για έξοδο από την κρίση.

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και το Συμβούλιο των Βρετανικών Επιμελητηρίων στην Ευρώπη, έχουν συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Εθνικής Αμυνας και θα ακολουθήσει παρουσίαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπουργού Ναυτιλίας.

Ομιλητές στη διάσκεψη θα είναι μεταξύ άλλων οι κ.κ. καθηγητής Kevin Featherstone, London School of Economics, δρ Πλάτων Μονοκρούσσος, επικεφαλής Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης της Eurobank Ergasias EFG, καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Αιμίλιος Αυγουλέας, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Κωνσταντίνος Βουσβούνης, γενικός διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου Eurobank Ergasias και μέλος δ.σ. εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη, Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης, διευθύνων σύμβουλος της CA Διαχείρισης Associates, Rudi Bogni, D.Econ. πρόεδρος Medinvest International SCA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα