LSE: Ψηφιακή πλατφόρμα για την τουριστική προβολή της Ελλάδας

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 15:08
UPD:16:42

Τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης τουριστικής ψηφιακής πλατφόρμας επικοινωνίας για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, η οποία θα αναδεικνύει το σύνολο των χαρακτηριστικών που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της, εισηγείται μια ομάδα ελλήνων αποφοίτων του London School of Economics.

Οι συντάκτες της εισήγησης επικεντρώνονται στα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στη δυνατότητα που προφέρουν να «ταξιδέψει» το μήνυμα εύκολα και οικονομικά σε όποιο σημείο επιθυμούμε - φυσικό ή ψηφιακό - σε χρόνο μηδέν.

Η πλατφόρμα που προτείνεται θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργήσει το προφίλ του ως «επισκέπτης», να επιλέγει τον προορισμό που συνδέεται με συγκεκριμένες κατηγορίες ενδιαφέροντός του, να αναζητά πληροφορίες και εικόνες πάνω σε αυτό τον προορισμό, να γράφει σχόλια και «συνομιλεί» με κατοίκους της περιοχής.

Στόχος είναι η πλατφόρμα να εξελιχθεί σε μια δυναμική δεξαμενή εμπειριών και πληροφοριών για τον Τουρισμό και για τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η προτεινόμενη προβολή της πλατφόρμας κινείται με άξονα την μακροπρόθεσμη καθιέρωσή της ως σημείο αναφοράς για τον σχεδιασμό διακοπών στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τόσο τα νέα όσο και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και έχοντας ένα προγραμματισμένο ετήσιο πλάνο προβολής.

Σημαντικό βήμα στην καθιέρωση της πλατφόρμας αποτελεί η διαμόρφωση στόχων και η συνεχής παρακολούθηση των στατιστικών μετρήσεων (metrics) του ιστοτόπου, με σκοπό την ενημέρωση των εμπλεκομένων μερών, τη σύγκριση των στόχων με την πραγματική απόδοση και τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης της πλατφόρμας τόσο σε τεχνικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Σχετικά με το κόστος υλοποίησης μίας τέτοιας προσπάθειας , προτείνεται η κάλυψη από τους θεσμικούς εκπροσώπους του ελληνικού Τουρισμού (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης,  ΕΟΤ,  ΣΕΤΕ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Marketing Greece) αλλά δεν αγνοείται και η συμβολή των ιδιωτικών φορέων τουρισμού (αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία) οι οποίοι μέσω της ανάρτησης  διαφημίσεων  των υπηρεσιών τους στην πλατφόρμα και των εσόδων που θα προκύπτουν από αυτές, θα συμβάλλουν στην κάλυψη του κόστους και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιστοσελίδας. 

Συγγραφική Ομάδα: Γαβριλάκη Σίσσυ, Δημητρίου Κατερίνα, Μυλόπουλος Αλέξανδρος, Ξυτάκη Μαρία, Παναγιωτάκης Αλέξανδρος, Πατσουράκη Ευδοξία, Στάιου Ελένη Ρεβέκκα, Τόμπρα Μαρίλια, Τσαλαβούτη Δέσποινα, Φύλλα Αναστασία, Φωλά Μαρία
Συντονίστρια ομάδας: Ξυτάκη Μαρία
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα