Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 19:31
UPD:19:39
EPA/ANDY RAIN

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πτώση των αμερικάνικων μετοχών, καθώς το αδιέξοδο σον προϋπολογισμό των ΗΠΑ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,45%, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε σε θετικό έδαφος και στο +0,18%, χάρη στην άνοδο της BP, μετοχής-βαρίδι του δείκτη, μετά την απόφαση του αμερικάνικου δικαστηρίου η οποία γλύτωσε την πετρελαϊκή εταιρεία από δισεκατομμύρια έξτρα κόστους, σε ότι αφορά το σκάνδαλο με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.

Ο δείκτης DAX  στη Φρανγκφούρτη υποχώρησε 0,37%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,73%, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο -0,58 % και ο FTSE MIB της Ιταλίας υποχώρησε  0,44%.

Το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ συνεχίζεται, αφού η  συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα χθες με τους πολιτικούς ηγέτες του Κογκρέσου δεν απέδωσε καρπούς και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα κατηγόρησε τους «εξτρεμιστές» Ρεπουμπλικάνους πως παίζουν παιχνίδια με τη ζωή των Αμερικανών.

EURONEWSGREEK

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδεομών, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων της ευρωζώνης ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, σημειώνοντας αύξηση 0,7% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση της τράξης του 0,2%.

Σε ότι αφορά τις μετοχές, οι μετοχές της Finmeccanica ενισχύθηκαν 2,97% μετά την είδηση ότι η εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την πώληση της μονάδας ενέργειας.

Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας Thales σημείωσαν άνοδο 1,21% μετά την ανακοίνωση των φιλόδοξων στόχων για τα έσοδα για την επόμενη δεκαετία  για τα έσοδα.

Οι μετοχές της Schneider Electric υποχώρησαν 3,17% μετά την υποβάθμισή της από την Exane σε «ουδέτερη» από «outperform».

Οι μετοχές της Gerresheimer σημείωσαν πτώση 2,03% μετά την μειώση των προοπτικών της από την Credit Suisse σε «ουδέτερες».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα