Η Όλγα Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ

Δήλωση της υπουργού Τουρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 17:40
UPD:18:17
FOSPHOTOS/Philippos Messinis

Η κ. Κεφαλογιάννη αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, την ενίσχυση των θετικών αποτελεσμάτων που υπήρξαν το 2013.

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με σκοπό την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

Στο διάστημα της παραμονής της, θα συμμετάσχει στο  Concordia Summit, συνέδριο με θέμα τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Επίσης θα παραστεί σε εκδήλωση του  Hellenic Initiative, υπό την προεδρία του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει  συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του  United States Tour Operators Association (USTOA). Κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργείου Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ και  γιατρούς της Νέας Υόρκης, με σκοπό την ενημέρωση τους για το πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό, ενώ θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

Σε δήλωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού περνά στο στάδιο της υλοποίησης, χαρακτηρίζοντας θετικά τα πρώτα μηνύματα.

Σύμφωνα με την υπουργό Ναυτιλίας, το εν λόγω σχέδιο βασίζεται στην ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, τον οποίο φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει σε φάση «δυναμικής ανασυγκρότησης».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Ελλάδα ενισχύει το τουριστικό της προϊόν, χωρίς να εγκαταλείπονται τα στοιχεία που την καθιέρωσαν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και την ποιοτική βελτίωση και πρόσθεσε ότι το μοντέλο του μαζικού – παραθεριστικού τουρισμού χρειάζεται να εξελιχθεί.

Αναφερόμενη στο 2013,  δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε τους σκοπέλους παρά τις δυσκολίες, καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα. «Το 2014, επιβάλλεται να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην εξειδίκευση των στόχων που έχουμε θέσει και ο ελληνικός τουρισμός, με ενισχυμένο χαρακτήρα, να γίνει το όχημα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η προσπάθεια είναι εθνική και χρειάζεται τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα