Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 16:43
UPD:16:45
Reuters/SHANNON STAPLETON

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικάνικες αγορές, στην τρίτη ημέρα του shutdown των ΗΠΑ, μετά και την χθεσινή προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα ότι«αυτή τη φορά η Wall Street θα πρέπει να ανησυχεί» για το πολιτικό αδιέξοδο.

Αυτήν την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση της τάξης του 0,126%, και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,08%.

Η πολύ μικρή αύξηση των νέων επιδομάτων ανεργίας τα οποία ωστόσο ανήλθαν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, δεν φαίνεται να συγκρίνησε την αγορά, όπως  ούτε και τα πολύ καλά στοιχεία από την Κίνα, όπου ο δείκτης PMI αυξήθηκε σε υψηλά έξι μηνών.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό συνεχίζεται, καθώς η συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με την πολιτική ηγεσία του Κογκρέσου απέβη άκαρπη και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC, υπογράμμισε πως «αυτή τη φορά νομίζω ότι η Wall Street θα πρέπει να ανησυχεί» για το σημερινό αδιέξοδο και την επικείμενη μάχη για το όριο του χρέους της χώρας .

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, πλέον γίνεται όλο και πιο πιθανό η συζήτηση για τον προϋπολογισμό να γίνει μέρος της επικείμενης μάχης για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους πριν από τις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία των ΗΠΑ

Αν αυτό συμβεί, όπως προσθέτει η τράπεζα, είναι πιθανό ότι το Obamacare θα προστεθεί στη συζήτηση για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογική μεταρρύθμιση, μεταξύ άλλων επίμαχων θεμάτων, αυξάνοντας το ήδη τεράστιο διακύβευμα της συζήτησης ορίου του χρέους.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της BlackBerry σημειώνουν πτώση 2,23% παρά την αναβάθμισή τους από την Citigroup, η οποία υπογράμμισε ότι το sell-off που υπέστησαν το τελευταίο διάστημα, ήταν υπερβολικό.

Οι μετοχές τις Constellation Brands σημειώνουν άνοδο 3,38% λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων κερδοφορίας. Τα κέρδη β΄ τριμήνου της χρήσης 2014 διαμορφώθηκαν στα 1,522 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 96 σεντς ανά μετοχή και οι καθαρές πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 1,46 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Eli Lilly υποχωρούν 1,4%, παρά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας ότι σχεδιάζει πολλά νέα φάρμακα φέτος με στόχο τις «ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα