Reuters: Πιο κοντά τα χρηματιστήρια Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 12:29
UPD:12:40
EPA/ALI HAIDER

Σε περίπτωση που συγχωνευθούν τα Dubai Financial Market (στη φωτογραφία) και Abu Dhabi Securities Exchange, θα επιτευχθεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χρηματοοικονομική ιστορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πολύ κοντά στη συγχώνευση των χρηματιστηρίων τους βρίσκονται το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι, έχοντας προσλάβει ως συμβούλους τις JPMorgan Chase και First Gulf Bank, όπως αναφέρει το Reuters.

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα αλλάξει άρδην την εικόνα των χρηματαγορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενισχύοντας τους όγκους συναλλαγών και βοηθώντας να αυξηθούν οι ξένες επενδύσεις στην περιοχή.

Εξάλλου, σε περίπτωση που τελικά συγχωνευθούν τα Dubai Financial Market (DFM) και Abu Dhabi Securities Exchange (ADX), θα επιτευχθεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χρηματοοικονομική ιστορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο αγορών έχουν ξεκινήσει από το 2010, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με αρκετά εμπόδια, όπως η κρίση εταιρικού χρέους που έπληξε το Ντουμπάι την περίοδο 2009-10 αλλά και οι αντιθέσεις σχετικά με την πραγματική αποτίμηση των δύο αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα