Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 12:27
UPD:12:38
REUTERS/SUSANA VERA

Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,13%.

Μικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα θετικότερα οικονομικά στοιχεία, ειδικά από την Κίνα, λόγω της συνεχιζόμενης «μάχης» στο αμερικάνικο Κογκρέσο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst σημειώνει άνοδο 0,05%,ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,23%, ο DAX σημειώνει οριακή πτώση κατά 0,07%, ο CAC 40 υποχωρεί ελαφρώς 0,25%, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,13%, ενώ οι ιταλικές μετοχές συνεχίζουν και σήμερα ανοδικά, με τον δείκτη FTSE MIB να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,38%.

Ο δείκτης PMI της Κίνας αυξήθηκε σε υψηλά έξι μηνών το Σεπτέμβριο, ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι σε πορεία προς την ανάκαμψη και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ωστόσο το αδιέξοδο του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, βαραίνοντας το επενδυτικό κλίμα.

Σε χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Ομπάμα και των ηγετών του Κογκρέσου, δεν κατάφερε να δωθεί μια λύση και μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι «αυτή τη φορά νομίζω ότι η Wall Street θα πρέπει να ανησυχεί» για το σημερινό αδιέξοδο και την επικείμενη μάχη για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους της χώρας πριν από τις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία. "Όταν έχεις μια κατάσταση στην οποία υπάρχει η προθυμία να αφεθούν οι ΗΠΑ σε χρεοκοπία, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρότατο".

Τα θετικά στοιχεία από την Ασία, δίνουν μία ανάσα στις αγορές, ωστόσο το ανοδικό momentum χάνεται όσο οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι risk-off λόγω της συνέχισης του shutdown των ΗΠΑ, όπως τονίζει ο Ishaq Siddiqi,  στρατηγικός αναλυτής της ETX Capital.

Σε ότι αφορά τις μετοχές, οι μετοχές της Finmeccanica ενισχύονται 5% μετά την είδηση ότι η εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την πώληση της μονάδας ενέργειας.

Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας Thales σημειώνουνα άνοδο 2,62% μετά την ανακοίνωση των φιλόδοξων στόχων για τα έσοδα για την επόμενη δεκαετία  για τα έσοδα.

Οι μετοχές της Schneider Electric υποχωρούν 1,75% μετά την υποβάθμισή της από την Exane σε "ουδέτερη" από "outperform".

Οι μετοχές της Gerresheimer υποχωορύν 2,5% μετά την μειώση των προοπτικών της από την Credit Suisse σε «ουδέτερες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα