JPMorgan: «Έρχεται ράλι! Μην πουλάτε τις μετοχές, λόγω του shutdown των ΗΠΑ»

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 15:18
UPD:15:54
REUTERS/MIKE SEGAR

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «πάγωσε» τις βασικές της λειτουργίες, ωστόσο αυτός δεν  είναι λόγος για ξεπούλημα των μετοχών , όπως τονίζει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan,Tom Lee, σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.

«Ιστορικά, οι αγορές σημείωναν πτώση κατά 0,2 % από την αρχή του shutdown μέχρι το τέλος, και όσο μεγαλύτερη διάρκεια είχε τι «κλείσιμο» , γενικά, τόσο χειρότερη ήταν η πορεία τους», όπως εξηγεί.  Στο 70 % των περιπτώσεων ( στα 12 από τα 17 «κλεισίματα» )  οι μετοχές σημείωσαν κέρδη από την έναρξη του shutdown έως και 30 ημέρες αργότερα (0,6 % κατά μέσο όρο) – και το μεγαλύτερο μέρος του ξεφορτώματος έγινε πριν ανακοινωθεί το «κλείσιμο».

Η κατά 2,5% πτώση των αγορών πριν το τρέχον shutdown, το κατατάσσει ως το 3ο χειρότερο, σε ότι αφορά τις συνέπειες στις μετοχές,  από το 1976. Τα άλλα δύο να είναι το 1982 και 1984, με 3 % πτώση. Από  το 1976 , οι αγορές σημειώνουν κέρδη 0,6% σε μέσο όρο, στις 15 ημέρες πριν την ημερομηνία του shutdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το '82 και το '84 , οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 11 % και 3 % αντίστοιχα, στις 30 ημέρες μετά το «κλείσιμο» .

Όπως τονίζει ο Lee, η JP Morgan είναι  αγοραστής στις διορθώσεις στην αγορά, και δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει μακροπρόθεσμη ζημιά στην οικονομία από το «λουκέτο» των βασικών λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ιδιαίτερα εάν διαρκέσει λιγότερο από 7 ημέρες.

Το μεγαλύτερο μέρος του sell-off έχει ήδη λάβει χώρα και ως εκ τούτου , η JP Morgan παραμένει σταθερός αγοραστής των μετοχών , καταλήγει ο Lee και προβλέπει ράλι της τάξης του 5,6 % μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα