Frigoglass: Επενδύσεις έως 800 χιλ. ευρώ στο εργοστάσιο της Κ. Αχαΐας

Αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 12:27
UPD:12:29

Η εταιρεία θα αναλάβει επενδύσεις που σε πρώτη φάση θα είναι ύψους 500.000-800.000 ευρώ και θα συμβάλλουν στην αλλαγή του προσανατολισμού και της δραστηριοποίησης του εργοστασίου.

Σε αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας του ιστορικού εργοστασίου που διατηρεί στην Κάτω Αχαΐα προχωρά η Frigoglass, με στόχο τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής του, καθώς και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα αναλάβει επενδύσεις που σε πρώτη φάση θα είναι ύψους 500.000-800.000 ευρώ και θα συμβάλλουν στην αλλαγή του προσανατολισμού και της δραστηριοποίησης του εργοστασίου.

Μετά τις αλλαγές, στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας θα υπάρχουν οι εξής δραστηριότητες: α) Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών (Service Center), που θα περιλαμβάνει παραγωγή ανταλλακτικών για την Ευρώπη (με τη μεταφορά παραγωγής από το εξωτερικό) και β) κέντρο ανακατασκευής ψυγείων, και Παραγωγή Εξειδικευμένων Προϊόντων, όπου θα λειτουργεί γραμμή παραγωγής ψυγείων ανοιχτού τύπου.

Παράλληλα, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος, το οποίο θα συμβάλλει στη διασφάλιση της μακρόχρονης βιωσιμότητας του εργοστασίου, η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το σωματείο των εργαζομένων για την από κοινού κατάρτιση νέου μισθολογικού πλάνου, ανταγωνιστικού των επιπέδων της αγοράς.

Η Frigoglass υπογραμμίζει ότι με βάση το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης διασφαλίζεται πλήρως το σύνολο των θέσεων εργασίας, καθώς το εργατικό δυναμικό μεταφέρεται στις νέες γραμμές παραγωγής που αφορούν την ανακατασκευή ψυγείων και την παραγωγή ανταλλακτικών. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται και πάλι η πενθήμερη εργασία για το σύνολο των εργαζομένων που μέχρι σήμερα απασχολούνταν με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. 

«Στρατηγική απόφαση και δέσμευση της εταιρείας είναι η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου, ώστε το εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας να ενδυναμώσει την παρουσία του, στηρίζοντας την τοπική οικονομία της Αχαΐας, αλλά και της χώρας γενικότερα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα