Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 10:48
UPD:10:53
EPA/EMILIO NARANJO

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τις μετοχές να παραμένουν πάντως κοντά στο χαμηλό τριών εβδομάδων στο οποίο υποχώρησαν τη Δευτέρα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς δεν επήλθε συμφωνία για τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσο. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες οφείλουν να περιορίσουν άμεσα στο μίνιμουμ το προσωπικό τους.

Οι αναλυτές εμφανίζονται, πάντως, αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει εν τέλει συμφωνία στο Κογκρέσο. «Η διακοπή (λειτουργιών) της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ένα κεντρικό σημείο για τις αγορές, αλλά όσο υπάρχει ελπίδα πως η διακοπή αυτή είναι μόνο προσωρινή, δεν θα είναι μεγάλο το βάρος για τις μετοχές», σχολίασε αναλυτής της UniCredit στο Μόναχο.

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.249,20 μονάδες.

Πτώση 4% σημείωνε η μετοχή της Unilever, η οποία προειδοποίησε χθες ότι υπήρξε περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές της.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα