Επανέρχεται στα κέρδη η Crown Hellas Can

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 15:45
UPD:15:51

Σε κερδοφορία εκτιμάται ότι θα επανέλθει φέτος η Crown Hellas Can, παρά τη σημαντική πτώση της εγχώριας ζήτησης στους τομείς όπου δραστηριοποιείται.

«Η επιχείρηση θα καταγράψει θετικά οικονομικά αποτελέσματα την οικονομική χρήση 2013, παρά τις δυσμενείς εξελίξεις που σημειώθηκαν στην ελληνική αγορά στον τομέα μας, ιδιαιτέρως τους μήνες αιχμής της ζήτησης, αφού η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράστηκε, δυστυχώς, σε ανάλογη ζήτηση στον τομέα μας», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής της εταιρείας Σπύρος Τσουρούφλης.

Η βελτιωμένη απόδοση της επιχείρησης, που το 2012 είχε παρουσιάσει αυξημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), αλλά εν τέλει ζημιά 0,7 εκατ. ευρώ, αποδίδεται στη διεύρυνση των εξαγωγών που πραγματοποιεί, κυρίως από το εργοστάσιο που διατηρεί στην Πάτρα.

«Οι εξαγωγές μας είναι σημαντικά αυξημένες τόσο προς άλλες ευρωπαϊκές αγορές όσο και προς αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής», ανέφερε ο κ. Τσουρούφλης, εξηγώντας ότι αυτές αντιστοιχούν πλέον στο 40% των πωλήσεων της εταιρείας, όσον αφορά τα προϊόντα που απευθύνονται στη βιομηχανία ποτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα