Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ

Άνοδος του δολαρίου έναντι του γεν
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 12:45
UPD:12:49
SHUTTERSTOCK

Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου και κοντά στα χθεσινά επίπεδα, εν αναμονή των εξελίξεων των διαπραγματεύσεων για το όριο του χρέους των ΗΠΑ

Αυτήν την ώρα το ευρώ βρίσκεται στο 1,3491 με οριακή πτώση 0,2%.

Σύμφωνα με την UBS, το επίπεδο αντίστασης για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου είναι το 1,3569 και το ανοδικό του σπάσιμο θα ανοίξει τον δρόμο για το επίπεδο του 1,3711. Το σημείο στήριξης, όπως επισημαίνει, εντοπίζεται στο 1,3462.

Σύμφωνα με τον Chris Walker, σταρτηγικό αναλυτή της Barclays Capital, σε  εμπορικά σταθμισμένη βάση, το δολάριο βρίσκεται υπό πίεση λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για την επίτευξη συμφωνίας γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί εάν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. Όπως επισημαίνει, οι αγορές αναμένουν μία λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το δολάριο πάντως ενισχέται έναντι του γεν, στο 98,940 με κέρδη 0,51%, λόγω της είδησης ότι η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εξετάσει άμεσα, τη μείωση του εταιρικού φόρου, στα πλαίσια του νέου πακέτου τόνωσης που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οδηγώντας σήμερα σε έντονες κινήσεις πώλησης του ιαπωνικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα