Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 16:49
UPD:16:50
REUTERS/MIKE SEGAR

Ύστερα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις,  σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινείται η Wall Street,  με τα καλά νεά από την απρόσμενη αύξηση που σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών να επισκιάζονται από τις έντονες ανησυχίες πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Χθες, ο Υπουργος Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, δήλωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα των ΗΠΑ μπορεί να είναι χαμηλότερα και των 50 δισ. δολαρίων στα μέσα Οκτωβρίου, όταν λήγει η νόμιμη δυνατότητα δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς τα έσοδα ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου  τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Lew  παράλληλα τόνισε πως η αισιοδοξία των επενδυτών πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους, είναι «λίγο μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε».

Αυτήν την ώρα, ο δείκτης Dow Jones  σημειώνει πτώση 0,07% στις 15.320,64 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,23% και τις 1.693,59 μονάδες, ενώ ο Nasdaq  σημειώνει απώλειες 0,02% στις 3.760,79 μονάδες.

Όπως επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale,  Kit Juckes, οι φόβοι γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους έχουν οδηγήσει τους επενδυτές σε μαζική αποφυγή του ρίσκου, με τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη να έχουν επιδεινωθεί, ενώ τα στοιχεία υποδεικνύουν πως η ανάκαμψη συνεχίζεται, αν και με μέτριο ρυθμό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αμερικανοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, με το 44% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι αναμένει πως η οικονομία, η οποία σημειώνει ανάπτυξη εδώ και εννέα συνεχόμενα τρίμηνα, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα το 2014, ενώ το 28% εκτιμά ότι θα αποδυναμωθεί.  Τα στοιχεία του Conference Board χθες έδειξαν πως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ έχει μειωθεί στα χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Η μετοχή της Carnival στο αμερικάνικο υποχωρεί 4,2% μετά την υποβάθμισή της τόσο από την Morgan Stanley, όσο και από την Natixis, σε underweight και σε «reduce» αντίστοιχα.  Η μετοχή της Royal Caribbean Cruises υποχωρεί 1,1% ενώ η Noble ενισχύεται 3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα