Μικτές τάσεις στη Wall Street

Άνοδο πάνω του 3% για τη μετοχή του Facebook
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 16:48
UPD:16:53
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μικτές τάσεις επικρατούν στην  Wall Street, παρά τα θετικά νέα από τα στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να δέχονται μικτά μηνύματα από τους αξιωματούχους της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αλλαγής της πολιτικής της, γύρω από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Αυτήν την ώρα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,07% στις 15.390,21 μονάδες, ο S&P 500 στο -0,18% και τις 1.698,71 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,01 % στις 3.765,79 μονάδες.

 Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 0,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P/Case-Shiller, ενώ σε ετήσια βάση, η άνοδος ήταν της τάξης του 12,4%, στα επίπεδα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, σημειώνοντας την ισχυρότερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2006.

Η ανάκαμψη στον κλάδο των κατοικιών υπήρξε σημαντική πηγή στήριξης της αμερικάνικης οικονομίας, με τις επενδύσεις στον κλάδο να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της Barclays, Hamish Pepper και Cagdas Aksu.

Εν τω μεταξύ, σε λίγη ώρα αναμένονται και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Η μετοχή του Facebook σημειώνει άνοδο 3,07%, μετά την αναβάθμιση από την Citigroup σε buy από neutral, ενώ υψηλότερα κινείται και η μετοχή της Apple μετά από τις αυξήσεις της τιμής-στόχου από τέσσερις διεθνείς οίκους.

Οι ανησυχίες γύρω από το όριο του χρέους των ΗΠΑ αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν το κλίμα στην Wall, με τις συναλλαγές να είναι αρκετά επιφυλακτικές, εν αναμονή της προθεσμίας της 1ης Οκτωβρίου, όπου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα