Η WR Com δικαιώνεται για τις μετοχές της Cosmote

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2003 20:55

Το ποσό των 64,29 εκατ. ευρώ συν τους τόκους θα πρέπει να αποδώσει η Telenor Mobile Communications στην WR Com Enterprises, που ελέγχεται από τον δικηγόρο Β. Σαραντίτη.

Αυτό αποφάσισε σήμερα ελληνικό δικαστήριο σχετικά με την αποτίμηση της συμμετοχής των δύο εταιρειών στο μ/κ της Cosmote, μετά τη διάλυση του joint venture που είχαν συστήσει.

Αναλυτικότερα, η Telenor Mobile Communications και WR Com Enterprises είχαν συστήσει την Telenor Β-Ιnvest (με ποσοστά 73,33% και 26,67% αντιστοίχως), η οποία κατείχε το 30% της Cosmote πριν την εισαγωγή της στο ΧΑ.

Κατά την διαδικασία εισαγωγής της Cosmote στη Σοφοκλέους, οι δύο πλευρές αποφάσιασν τη διάλυση της Telenor Β-Ιnvest και την απόκτηση απευθείας συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Ετσι, οι δύο εταιρείες απέκτησαν 18% και 7,27% αντιστοίχως.

Το Φθινόπωρο του 2000, η Telenor Β-Ιnvest πούλησε ποσοστό 8% του συνολικού ποσοστού που διατέθηκε μέσω δημόσιας εγγραφής στην WR Com και ταυτοχρόνως η Telenor Mobile απορρόφησε όλες τις μετοχές που κατείχε η WR Com στην Telenor Β-Ιnvest. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, καθώς υπάρχει διαφωνία στην αποτίμηση των μετοχών κατά τις ανωτέρω συναλλαγές.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση της νορβηγικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, η Telenor δεν θα καταβάλλει το ποσό των 64,29 εκατ. ευρώ (444 εκ. κορώνες Νορβηγίας), καθώς θα εφεσιβάλλει την πρωτόδικη απόφαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα