Έξοδος της Credit Suisse από τις μικρές χώρες – Κλείνει λογαριασμούς σε 50 χώρες

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 16:06
UPD:17:43
REUTERS/ARND WIEGMANN

Οι λογαριασμοί που αναμένεται να κλείσει η Credit Suisse μέχρι το τέλος του 2013, αφορούν πελάτες της σε σχεδόν 50 χώρες.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να φύγει από κάποιες χώρες οι οποίες είναι πολύ μικρές, επηρεάζοντας έτσι ούτε λίγο ούτε πολύ, πελάτες της σε 50 χώρες του κόσμου. Την στιγμή που οι τράπεζες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση, και με τις καταθέσεις να αποτελούν την φθηνότερη εναλλακτική, η Credit Suisse αποφασίζει να... κλείσει την πόρτα σε λογαριασμούς που θεωρεί πως ενέχουν μεγάλο ρίσκο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, «αποφάσισαμε να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς και να φύγουμε από κάποιες χώρες οι οποίες είναι πολύ μικρές».

Σε δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Tages-Anzeiger, αναφέρεται πως οι λογαριασμοί που αναμένεται να κλείσει η Credit Suisse μέχρι το τέλος του 2013, αφορούν πελάτες της σε σχεδόν 50 χώρες.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας σημείωσε πως η Credit Suisse θα φύγει από κάποιες χώρες εντελώς, όπως το Κογκό, η Αγκόλα και το Τουρκμενιστάν, ενώ σε άλλες, όπως το Ισραήλ και τη Δανία, θα κλείσει τους μικρούς λογαριασμούς πελατών και θα επικεντρωθεί στους πιο «υψηλού προφιλ» λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τράπεζα εξέτασε τον κίνδυνο στην φήμη της, εάν διατηρήσει παρουσία σε χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, του Ουζμπεκιστάν και η Λευκορωσία, και επιθυμεί να επικεντρωθεί σε «πλούσιους» και «πολύ πλούσιους» πελάτες, με καταθέσεις τουλάχιστον 1 εκατ. ελβετικών φράγκων ( 800 χιλ. ευρώ ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα