Credit Suisse: Αύξηση 33% στα κέρδη β' τριμήνου

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 09:57
UPD:10:12
REUTERS/ARND WIEGMANN

Σημαντική αύξηση 33% στα κέρδη δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε η Credit Suisse Group, καθώς υπερδιπλασιάστηκε η κερδοφορία της στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 1,05 δισ. ελβετικών φράγκων (1,12 δισ. δολ.) έναντι κερδών 788 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν για κέρδη ύψους 1,03 δισ. φράγκων.

Η Credit Suisse έχει υλοποιήσει σε ποσοστό άνω του 60% το σχέδιό της για περικοπές δαπανών ύψους 4,4 δισ. φράγκων μέχρι το 2015, περικόπτοντας θέσεις εργασίας και αναδιαρθρώνοντας τις δραστηριότητές της στην επενδυτική τραπεζική.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Μπράντι Ντάγκαν, είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των μελλοντικών εξοικονομήσεων θα προέλθει από τις μονάδες ιδιωτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.

Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης έχουν ενισχυθεί κατά 31% από τις αρχές του έτους, έναντι ανόδου 8,8% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα