Μικρή άνοδος για την τιμή του χρυσού

Συνέχιση της πτωτικής τάσης προβλέπουν οι αναλυτές
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 13:06
UPD:13:11
REUTERS/BOGDAN CRISTEL

Mε μικρή άνοδο κινείται σήμερα ο χρυσός, μετά από τρεις ημέρες πτώσης, ωστόσο τα κέρδη του παραμένουν περιορισμένα καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το «πότε» θα ξεκινήσει η Fed την αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, «χτυπούν» την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, ως επενδυτικού καταφυγίου έναντι του πληθωρισμού.

Αυτή την ώρα, η τιμή spot του χρυσού διαμορφώνεται στα 1326.36 δολ. η ουγγιά με άνοδο 0,4%, ενώ και το ασήμι σημειώνει επίσης άνοδο, της  τάξης του 1%.  Η πτώση του χρυσού στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις άγγιξε το 3,2% συνολικά.  

Η απόφαση της Fed να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα δεν σημαίνει και το τέλος της πτωτικής πορείας του χρυσού, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές. Η Citigroup, η Morgan Stanley,η  Societe Generale και η Goldman Sachs, είναι μεταξύ αυτών που εκτιμούν ότι η μείωση του προγράμματος είναι θέμα χρόνου και παρόλα αυτά, ο  χρυσός θα συνεχίσει την διόρθωση.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει η Morgan Stanley σε νέα της έκθεση, η αναβολή από την πλευρά της Fed, απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο. Kαι παρόλο που κάτι τέτοιο θα βαρύνει την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο, η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική για το χρυσό.

Ανάλογη είναι και η θέση της Citigroup, σύμφωνα με την οποία η απόφαση της Fed δεν έχει αλλάξει την κατεύθυνση του χρυσού, η οποία είναι πτωτική. Αν και το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποιεί μια μικρή ανάπαυλα, οι τιμές του θα πέσουν κάτω από 1250 δολάρια η ουγγιά πριν από το τέλος του 2013.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα