Υψηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Στήριξη από τον κλάδο της τεχνολογίας
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 13:02
UPD:13:02
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οδηγούν την Ευρώπη υψηλότερα, ωστόσο τα κέρδη είναι περιορισμένα, με τις ανησυχίες γύρω από τις εξελίξεις με την κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία, την πολιτική της Fed, και τις συζητήσεις για το όριο του χρέους των ΗΠΑ, να συνεχίζουν να κάνουν τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst κινείται 0,1% υψηλότερα, με την ανάκαμψη στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ξεχωρίζει, μετά τα θετικά νέα των πωλήσεων της Apple και την κατ' αρχήν συμφωνία εξαγοράς της Blackberry από κοινοπραξία εταιρειών.

Oι μετοχές της Apple που διαπραγματεύονται στη γερμανική αγορά σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1,2%, η μετοχή της Blackberry κινείται 7% υψηλότερα, ενώ και οι μετοχές της Nokia σημειώνουν άνοδο της τάξης του 2%.

Είσης, οι μετοχές της Telecom Italia σημειώνουν άνοδο 1,2% μετά την συμφωνία για αύξηση του μεριδίου της ισπανικής Telefonica στον όμιλο που ελέγχει την ιταλική εταιρεία.

Οι μετοχές της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων, Azimut Holding, σημειώνουν άνοδο 2,5% μετά την σύσταση αγοράς που έδωσε η  Citigroup, η οποία σήμερα ξεκινά την κάλυψη της εταιρείας. 

Αυτήν την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,22% στις 6572.12 μονάδες, ο CAC 40 κερδίζει 0,46% στις 4191,11 μονάδες, ο  DAX ενισχύεται 0,24% στις 8655,81, ενώ οριακή άνοδο σημειώνει ο  IBEX 35 στη Μαδρίτη , στο 0,09% και τις 9117,7 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί και... μπερδεμένοι για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής της Fed, κάτι που βάρυνε το κλίμα στην Wall Street χθες και έστειλε τις ασιατικές αγορές χαμηλότερα σήμερα. Τα σχόλια ανώτατων αξιωματούχων της Fed χθες, πρόσθεσαν στην νευρικότητα των επενδυτών καθώς η εικόνα δεν ξεκαθαρίζει γύρω από το πότε τελικά θα ξεκινήσει η τράπεζα την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα