Με θετικό πρόσημο Dow Jones και Nasdaq

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 16:40

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. O Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.375,5 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,68% και ο Nasdaq στις 1.382 μονάδες με κέρδη 1,68%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών Texas Instruments, Qualcomm και Computer Associates.

Ώθηση στον εν λόγω κλάδο δίνουν και οι πληροφορίες ότι τόσο η Merrill Lynch όσο και η UBS Warburg προέβησαν σε αναβάθμιση των επενδυτικών τους προτάσεων για τη μετοχή της Lucent Technologies.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 381.000 σημειώνοντας αύξηση κατά 18.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Η αύξηση αυτή ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00 ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board για το Δεκέμβριο, ο οποίος εκτιμάται ότι παρέμεινε αμετάβλητος στα επίπεδα του Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα