Χ.Α.-Σημαντική άνοδος με πρωταγωνιστές τα «βαριά» χαρτιά

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 16:22

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κυρίως χάρη στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς μετοχές από τους κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών.

Κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με άνοδο 1,65%, στις 1.697,06 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας (1.697,86).

Η σημερινή άνοδος συνοδεύθηκε από αισθητή αύξηση του ημερήσιου τζίρου, ο οποίος έφθασε τα 88,6 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, περίπου 9,3 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων κυρίως στον ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Συνολικά διακινήθηκαν 353 μετοχές εκ των οποίων 304 σημείωσαν άνοδο, 32 υποχώρησαν και 17 παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Τα σημαντικότερα κέρδη, της τάξεως του 4,35%, κατέγραψε ο κλωστοϋφαντουργικός ακολουθούμενος από το δείκτη χονδρικού εμπορίου, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 3,71%.

Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε στις 2.522,08 μονάδες αυξημένος κατά 3,15%. Η σημαντική άνοδος των τραπεζικών μετοχών σχετίστηκε με τις εκθέσεις των SSSB και Merrill Lynch που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και οι οποίες κάνουν λόγο για μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών.

Τα σημαντικότερα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι της Alpha Bank (3,85%), της EFG Eurobank (3,76%) και της Εθνικής Τράπεζας (3,13%).

O δείκτης των τηλεπικοινωνιών σημείωσε άνοδο κατά 1,27% και διαμορφώθηκε στις 823,69 μονάδες με πρωταγωνιστή τον τίτλο του ΟΤΕ (2,23%).

Το δ.σ. του ΟΤΕ ενέκρινε χθες τους όρους της συμφωνίας μεταξύ του Οργανισμού και του ρουμανικού Δημοσίου σχετικά με την απόκτηση της πλειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της RomTelecom http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/23/275896.htm .

Αντιθέτως, η μετοχή της Vodafone-Panafon υποχώρησε κατά 0,77%, ενώ εκείνη της Cosmote κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2,23%.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ σημείωσε άνοδο κατά 0,69%. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβασή του στο ζήτημα της αποζημίωσης που καλείται να καταβάλει στην Intralot ο ΟΠΑΠ , ξεκαθάρισε σήμερα ότι ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να εκτελέσει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την οποία χαρακτήρισε «προκλητικά εσφαλμένη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα