SK Telecom : Στην επαναγορά μετοχών μετά την πτώση της τιμής

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2003 07:02
UPD:07:10

Την επαναγορά του 3% των μετοχών της, αλλά και τον περιορισμό των επενδύσεών της στα κινητά τηλέφωνα που μπορούν να συνδεθούν με το Internet, προγραμματίζει η SK Telecom Co., μετά τη σημαντική υποχώρηση της τιμής της μετοχής της το τελευταίο διήμερο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων της Ν. Κορέας, της οποίας η επαναγορά θα στοιχίσει 471 δισ. γουόν (400 εκατ. δολ.) με βάση το χθεσινό κλείσιμο, εξετάζει και πάλι τα επενδυτικά της σχέδια ύψους 2,5 τρισ. γουόν, σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής της Chief Executive Officer (CEO) Pyo Moon Soo, προς τους μετόχους της.

Η SK Telecom ενδέχεται να ακολουθήσει την πολιτική της ιαπωνικής NTT DoCoMo Inc. και της ευρωπαϊκής Vodafone Group Plc στην αναθεώρηση των σχεδίων της για τις δαπάνες σε δίκτυα που επιτρέπουν στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να βλέπουν βίντεο και να κατεβάζουν μουσική.

Το σχέδιο επαναγοράς δεν συγκράτησε την υποχώρηση της τιμής των μετοχών. Εχασαν ποσοστό 1,9% και διαπραγματεύθηκαν στις 183.000 γουόν, κατά 1,4% χαμηλότερα στη 1:11 μ.μ. στη Ν. Κορέα. Χθες οι μετοχές της σημείωσαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε χρονικό διάστημα μιας ημέρας, την υψηλότερη που σημείωσαν από τον Απρίλιο του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα