Διάκριση για την Apivita στο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί»

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 17:42
UPD:17:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Oι νικήτες του διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί» και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία» του διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί» κατέκτησε η επιστημονική ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της APIVITA.

Η βράβευση αφορά στην καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης ελληνικής πρόπολης για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας πρώτης ύλης με αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική δράση.

Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα της APIVITA κατάφερε με μία μέθοδο με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας αλλά και μηδενικά απόβλητα, να απομονώσει  από την πρόπολη εκείνα τα συστατικά στα οποία οφείλεται η αντιοξειδωτική, φωτο προστατευτική και αντιγηραντική δράση της.

Η πατέντα αυτή εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα της αντηλιακής  σειράς της εταιρείας δημιουργώντας ένα δεύτερο μηχανισμό άμυνας του οργανισμού απέναντι στη επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ο διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διενεργείται ανά δύο χρόνια, προκηρύχθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2010, από την Eurobank και τον ΣΕΒ με στόχο να αναδείξει τον πλούτο της έρευνας στη χώρα, να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια προς επένδυση, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα, τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα