Οι νικητές του 2ου διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί»

Ο διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας προκηρύχθηκε από την Eurobank και τον ΣΕΒ
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:30
UPD:19:36
facebook.com/KainotomeisGR

Τα βραβεία στους τομείς της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας απονεμήθηκαν σήμερα σε τέσσερις νικητές του 2ου διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και ο ΣΕΒ. Συγκεκριμένα οι νικητές που αναδείχτηκαν είναι:

Εφαρμοσμένη Έρευνα

Α΄ Βραβείο: στον Δρ Κωνσταντίνο Μπάλα του Πολυτεχνείου Κρήτης (Φασματικός χαρτογράφος πραγματικού χρόνου και πρώτες βιο-ιατρικές εφαρμογές)

Β΄ Βραβείο: στον Δρ Ευάγγελο Γογγολίδη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" («Έξυπνες», νανοδομημένες επιφάνειες και βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια)

Καινοτομία

Α΄ Βραβείο: στον κ. Ιγνάτιο Φωτίου της ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές εφαρμογές Ε.Π.Ε. (Μη μόνιμη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα)

Β΄ Βραβείο: στην κα Παναγιώτα Δραγάνη της APIVITA Α.Ε.Β.Ε. (Καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης ελληνικής πρόπολης για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας πρώτης ύλης με αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική δράση).

Ο διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διενεργείται ανά δύο χρόνια, προκηρύχθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2010, από την Eurobank και τον ΣΕΒ με στόχο να αναδείξει τον πλούτο της έρευνας στη χώρα, να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια προς επένδυση, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα, τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αξιοποίηση των πόρων του  νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα είναι κομβικής σημασίας για την ενίσχυση της καινοτομίας, η οποία αποτελεί το κατεξοχήν μέσο για να αποκτήσουμε πρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε: πως το μέλλον μας, ως οικονομία και κοινωνία, εξαρτάται από την ικανότητά μας να χτίσουμε μία νέα παραγωγική βάση, όπου η επένδυση έχει το προβάδισμα από την κατανάλωση και η επίτευξη διεθνούς ανταγωνιστικότητας χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μας δυναμικού. 

Τέλος, στην προσφώνησή του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank Χρήστος Μεγάλου επεσήμανε ότι η μόνη βιώσιμη διέξοδος, ώστε να μην παραμείνουν οι επόμενες γενιές ευάλωτες σε μια υποτροπή της κρίσης, είναι η εκκόλαψη και η στήριξη μιας εύρωστης οικονομίας αιχμής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα