Saxo Bank: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη α’ εξαμήνου

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 10:41
UPD:10:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Τα λειτουργικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου άγγιξαν τα 1.749 εκατ. DKK (234 εκατ. ευρώ) για τον όμιλο.

Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της εμφάνισε η Saxo Bank στο πρώτο εξάμηνο του 2013, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Ειδικότερα, η Saxo Bank εμφάνισε έσοδα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων θυγατρικών και κοινοπραξιών, καθώς και κερδών και ζημιών από πωλήσεις περιουσιακών στοιχειών (προσαρμοσμένο EBITDA) ύψους 676 εκατ. DKK (90,6 εκατ. ευρώ), από 267 εκατ. DKK (35,8 εκατ. ευρώ) το 2012.

Τα καθαρά κέρδη για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν περισσότερο από έξι φορές και ανήλθαν στα 267 εκατ. DKK (35,8 εκατ. ευρώ).

Η συνολική επενδυτική δραστηριότητα στη Saxo Bank αυξήθηκε αισθητά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, διατηρώντας τους υψηλούς όγκους στην αγορά συναλλάγματος που παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2012. Ο όγκος συναλλαγών και στα υπόλοιπα επενδυτικά προϊόντα, όπως τα δικαιώματα προαίρεσης στην αγορά συναλλάγματος και τα Συμβόλαια επί της Διαφοράς (CFDs), σημείωσαν αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Ως αποτέλεσμα, τα λειτουργικά έσοδα του πρώτου εξαμήνου άγγιξαν τα 1.749 εκατ. DKK (234 εκατ. ευρώ) για τον όμιλο, καταγράφοντας αύξηση 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

«Είμαστε σαφώς πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του εξαμήνου και η Saxo Bank θα συνεχίσει να αναπτύσσεται προσφέροντας περισσότερα προϊόντα, εντοπίζοντας νέες αγορές και στοχεύοντας σε νέους πελάτες. Παράλληλα, στόχο μας αποτελεί να εδραιώσουμε τη συνεργασία μας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χρηματιστές καθώς και σημαντικούς πελάτες, ενώ θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τα οφέλη από το ισχυρό όνομα που έχει αναπτύξει η Saxo Bank στις αγορές», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι Kim Fournais και Lars Seier Christensen, συνιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι της Saxo Bank.

Αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας το 2013

Η Saxo Bank προβλέπει ότι η αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχιστεί το 2013. Η επενδυτική εμπιστοσύνη αναμένεται να αυξηθεί, με μειωμένη την αποστροφή κινδύνου που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι η κατάσταση στις αγορές θα είναι αβέβαιη και απρόβλεπτη έως το τέλος του έτους.

Η εταιρεία υπογραμμίζει, τέλος, στην ανακοίνωσή της ότι η Ελλάδα παραμένει μία σημαντική αγορά για τη Saxo Bank, καθώς τέσσερα χρόνια μετά τη λειτουργία του γραφείου της στην Αθήνα, συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες αγορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις οκτώ μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα