Saxo Bank: Θετικό το γ' τρίμηνο για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 12:46
UPD:13:06
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Θετικό αναμένεται να είναι το τρίτο τρίμηνο για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Saxo Bank, οι οποίοι δεν αποκλείουν μια μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής το εν λόγω διάστημα.

Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, το τρέχον τρίμηνο είναι πιθανό να σηματοδοτήσει «το τέλος του εύκολου χρήματος» και την αργή απόσυρση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Το εν λόγω διάστημα οι χρηματιστηριακές αγορές μπορούν να λάβουν ώθηση από τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών αλλά και από εκείνη την ομάδα των πολιτικών που είναι διατεθειμένοι να καθυστερήσουν κάθε πραγματική μεταρρύθμιση.

Η ισχνή ανάπτυξη που παρατηρείται εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδανική για την οικονομία, παρέχει ισχυρή στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές διατηρώντας τους επενδυτές σε εγρήγορση.

Οι αναλυτές της Saxo Bank πιστεύουν ότι για να συμβεί μία πραγματική ανάκαμψη, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 80% της οικονομίας, μέσω του δανεισμού και των ρυθμίσεων, ώστε να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτρέψει για πολύ ακόμα την αλλαγή και θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται πολύ σύντομα. Το επόμενο τρίμηνο φαίνεται καλό για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, αλλά πιστεύουμε ότι η επόμενη άνοδος των οικονομικών κύκλων και των χρηματοοικονομικών προϊόντων δεν θα έρθει μέχρι το 2017, για αυτό απολαύστε αυτό το τρίμηνο όσο διαρκεί», σχολιάζει ο Στιν Γιάκομπσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα