Άλμα 14,7% για τις ιαπωνικές εξαγωγές

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 09:12
UPD:09:18
REUTERS/YUYA SHINO

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι ιαπωνικές εισαγωγές εκτινάχθηκαν κατά 16%, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας τόνωσε τη ζήτηση για προϊόντα από το εξωτερικό.

Άνοδο 14,7% - τη μεγαλύτερη από το 2010 - εμφάνισαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι ιαπωνικές εισαγωγές εκτινάχθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 16%, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας τόνωσε τη ζήτηση για προϊόντα από το εξωτερικό.

Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας εμφάνισε έλλειμμα ύψους 960,3 δισ. γιεν (9,8 δισ. δολ.), για 14ο συνεχή μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη άνοδος των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των εξαγωγών προς την Κίνα μετά τη διαμάχη της προηγούμενης χρονιάς, προσφέρει δυναμική στην Ιαπωνία, η οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων από το 1997.

«Βλέπουμε επιτέλους μια σαφή ανάκαμψη των εξαγωγών, χάρη στο αδύναμο γιεν και στην ήπια παγκόσμια ανάκαμψη», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Norinchukin Research Institute στο Τόκιο.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα