Προς τα κάτω αναθεωρεί η γερμανική κυβέρνηση για την οικονομική ανάπτυξη

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2003 12:13
UPD:13:25

Σε αναθεώρηση των αρχικών της προβλέψεων για την ανάπτυξη της οικονομίας προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1% κατά το τρέχον έτος με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει πόλεμος στο Ιράκ. Οι αρχικές προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1%. Διατήρησε πάντως την εκτίμησή της ότι το δημόσιο έλλειμμα θα διαμορφωθεί κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που επιβάλλει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Ενας πόλεμος στο Ιράκ ενδεχομένως να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Welt am Sonntag» ο γερμανός υπουργός Οικονομίας και Εργασίας, Βόλφγκανγκ Κλέμεντ.

Ωστόσο, επιχειρηματικά στελέχη αλλά και η αντιπολίτευση θεωρούν ότι, είτε γίνει πόλεμος είτε όχι, ο ρυθμός αύξησης του 1% είναι απίθανο να εκπληρωθεί.

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 0,2%, που είναι ο βραδύτερος στη διάρκεια των τελευταίων εννέα ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα