Οι εκτιμήσεις 30 διεθνών οίκων για την απόφαση της Fed

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:48
UPD:14:14
REUTERS/LARRY DOWNING

Η σημερινή απόφαση πολιτικής της Fed αποτελεί το «μέγα» θέμα για όλες τις αγορές assets παγκοσμίως.

Είκοσι επτά διεθνείς οίκοι εκτιμούν ότι η μείωση του προγράμματος αγορών assets της Fed θα ανακοινωθεί σήμερα, δύο εκτιμούν ότι θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο και ένας τοποθετεί την ανακοίνωση τον Οκτώβριο.

Η σημερινή απόφαση πολιτικής της Fed αποτελεί το «μέγα» θέμα για όλες τις αγορές assets παγκοσμίως, με τους επενδυτές να τηρούν εδώ και μέρες στάση αναμονής σε ότι αφορά τις θέσεις τους σε μετοχές, νομίσματα και ομόλογα, περιμένοντας το αποτέλεσμα της πολυναμενόμενης συνεδρίασης.

Συγκεντρώσαμε μία λίστα όλων των εκτιμήσεων των διεθνών οίκων και των τραπεζών, σχετικά με το timing της πρώτης ανακοίνωσης μείωσης του προγράμματος αγοράς assets από την Fed, με την συντριπτική πλειονότητα να αναμένει τη σχετική απόφαση σήμερα και τη μείωση να κυμαίνεται μεταξύ των 10 και 15 δισ. δολαρίων.

Μόνο ένας οίκος, ο Jefferies, πιστεύει ότι η Fed θα ανακοινώσει την περίφημη μείωση στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου, αν και η συγκεριμένη συνεδρίαση δεν θα ακολουθείται από συνέντευξη Τύπου, όπως η σημερινή και αυτή του Δεκεμβρίου.

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι πως από τους 30 οίκους και τράπεζες, οι 27 εκτιμούν ότι η μείωση θα ανακοινωθεί σήμερα και μόνο δύο εκτιμούν πως αυτό θα συμβεί τον Δεκέμβριο.

EURONEWSGREEK

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;

Oι 27 είναι οι εξής : RBS, Societe Generale, TD Securities, UBS ,Wrightson, Bank Of America Merrill Lynch, Barclays, BMO, BTM-UFG, CantorFitz, Commonwealth Asset Management, Citibank, Credit Suisse, Deutsche Bank,  Fannie Mae, FTN Financial, Goldman Sachs, HFE, HSBC, ING, JP Morgan, Moody's, Morgan Stanley, Nomura, Oppenheimer Funds, Pierpont Securities και RBC.

Οι 2 που ποντάρουν σε tapering τον Δεκέμβριο είναι η Scotiabank και η BNP Paribas, ενώ όπως προαναφέραμε, ο οίκος Jefferies εκτιμά πως θα έλθει τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα