Μαΐλλης-Αναδιοργάνωση δικτύου θυγατρικών στο εξωτερικό

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2003 18:01

Ολοκληρώθηκε η συνένωση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Μαΐλλη στην Αγγλία, United Packaging PLC και M.J.Maillis (UK) Limited.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών, όλο το ενεργητικό και παθητικό της United Packaging PLC καθώς και όλες οι έννομες σχέσεις αυτής μεταβιβάζονται στην δεύτερη εταιρία M.J.Maillis (UK) Limited. Μετά την ανωτέρω συνεισφορά η M.J.Maillis (UK) Limited, από τις αρχές του χρόνου, είναι πια η μοναδική ενεργή επιχειρησιακή οντότητα του Ομίλου Μαΐλλη στην Αγγλία.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου θυγατρικών του ομίλου, ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρίας M.J.Maillis France SAS στη Γαλλία κατά το ποσό των 1,012 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και με την έκδοση 67.522 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 15 ευρώ εκάστης.

Το ποσό κατεβλήθη ολοσχερώς από τον κύριο μέτοχο Μ.Ι.Μαΐλλης ΑΕΒΕ - Συστήματα Συσκευασίας, σε συνδυασμό με την συγχώνευση κάτω από μια εταιρική οντότητα των θυγατρικών της Μ.Ι.Μαϊλλης ΑΕΒΕ στην Γαλλία ως εξής:

-Η εταιρεία Pakseal Industries Limited, θυγατρική εταιρία του ομίλου, μέσω των θυγατρικών Samuels Strapping Systems (UK) και Helero BV μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών που κατείχε, ως μoναδικός μέτοχος, στην εταιρεία M.J.Maillis France Distribution Sarl (τέως Samuel Cerclage Sarl) στην M.J.Maillis Holding SAS, η οποία στη συνέχεια προέβη στην λύση της ως άνω M.J.Maillis France Distribution Sarl και την συγχώνευσή της με αυτήν δια καθολικής διαδοχής.

-H εταιρεία M.J.Maillis Holding SAS στη συνέχεια προέβη στη λύση χωρίς εκκαθάριση των θυγατρικών της εταιρειών Cerbere Sovarec SA και Cergere Agrafvit SA και περαιτέρω σε συγχώνευση αυτών δια καθολικής διαδοχής.

-Η εταιρεία M.J.Maillis Holding SAS μετονομάστηκε στη συνέχεια σε M. J. Maillis France SAS και κατέστη η μόνη νομική οντότητα στην Γαλλία με εμπορική δραστηριότητα.

Τέλος, ολοκληρώθηκε από τη θυγατρική του ομίλου στην Ιταλία Siat Spa, η συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρείας ARTE Srl, σύμφωνα με την οποία όλο το ενεργητικό και παθητικό της ARTE Srl και όλες οι έννομες σχέσεις αυτής μεταβιβάζονται στην μοναδική της μέτοχο Siat Spa. Η συγχώνευση με απορρόφηση έχει ισχύ από 31 Δεκεμβρίου 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα