Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2003 07:02
UPD:07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Νότιας Κορέας για δεύτερη ημέρα σε σύνολο τριών. Οι μετοχές της LG Chem Ltd. και της Honam Petrochemical Corp. σημείωναν κέρδη, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς τους Hyundai Petrochemical Co.

«Η συγχώνευση θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα και θα μειώσει τον υπέρμετρο ανταγωνισμό στην αγορά», ανέφερε ο Kim Seong Ki, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 384 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Chohung Investment Trust Management Co.

Ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,1% φθάνοντας στις 589,70 μονάδες στη 1:01' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Περισσότερες από τέσσερις μετοχές εταιρειών σημείωναν κέρδη για κάθε μια που σημείωνε απώλειες.

Αλλού στην περιφέρεια, πτωτικά κινούντο οι δείκτες στην Ιαπωνία. Οι μετοχές της Ito Yokado Co. και άλλων εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις βασίζονται στην εσωτερική ζήτηση, κινούντο πτωτικά, εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης της κυβέρνησης για τον δείκτη ανεργίας, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά, αλλά και των καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες προβλέπεται να είναι χαμηλότερες.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times κινείτο πτωτικά για πέμπτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών. Οι μετοχές της Creative Technology Ltd. εμφάνιζαν απώλειες, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 28%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό 0,5%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της National Australia Bank Ltd. και άλλων τραπεζών. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης Top 40 έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περισσότερο των τριών εβδομάδων.

Οι δείκτες στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη σημείωναν κέρδη. Μικρή διαφοροποίηση εμφάνιζαν στο Χογκ Κογκ και τη Μαλαισία.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊβάν και την Κίνα, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα