Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές με τον δείκτη Nikkei να εμφανίζει τα υψηλότερα κέρδη δύο ημερών σε χρονικό διάστημε πέντε εβδομάδων. Οι μετοχές της Honda Motor Co. σημείωναν άνοδο μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των ετήσιων κερδών της, καθώς το γιεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 1,7% φθάνοντας στις 8.480,52 μονάδες στη 1:27' μ.μ., τοπική ώρα. Ο δείκτης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο δύο ημερών από τις 27 Δεκεμβρίου. Ο Topix κέρδιζε επίσης ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 834,79 μονάδες, με τον κλάδο των μεταφορών να αποτελεί το 16% των συνολικών κερδών του δείκτη. Οι μετοχές της Honda, της δεύτερης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, κέρδιζαν ποσοστό 6%.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμφανίζουν σταθερά κέρδη, κάτι το οποίο τις κάνει περισσότερο ελκυστικές», ανέφερε ο Atsushi Osa, ο οποίος διαχειρίζεται 4,1 δισ. δολ. σε μετοχές με τη Sumitomo Mitsui Asset Management Co., συμπληρώνοντας : «Σχεδιάζω να αυξήσω το μερίδιό μου στη Honda, την Toyota Motor Corp. και τη Nissan Motor Co.». Θεωρεί ότι το γιεν θα υποχωρήσει ακόμηπερισσότερο έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,2%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Hyundai Motor Co. και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης που ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια αύξησης των δαπανών φέτος από τις βιομηχανίες του κλάδου.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 0,3%, ενώ ο δείκτης Top 40 στη Ν. Ζηλανδία κέρδιζε ποσοστό 0,3%. Κέρδη σημείωναν οι δείκτες στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χογκ Κογκ, την Ταϊβάν, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα