Eurogroup: «Πράσινο φως» για την επόμενη δόση στην Κύπρο

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 14:27
UPD:14:46
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε./ENZO ZUCCHI

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της νέας δόσης των 1,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο έδωσαν σήμερα, όπως αναμενόταν, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η εκταμίευση πρόκειται να γίνει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μετά την επίσημη έγκριση και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης σε ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη σύνοδό τους στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένεται να ανακοινώσει την 16η Νοεμβρίου την εκταμίευση μιας δόσης 86 εκατ. ευρώ.

Το Eurogroup , σε σχετική του ανακοίνωση, καλωσορίζει το τελικό συμπέρασμα της πρώτης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας, ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της Κύπρου είναι στον σωστό δρόμο. Όπως αναφέρεται σχετικά, οι κυπριακές αρχές «έκαναν αποφασιστικά βήματα» για να σταθεροποιήσουν τον χρηματοοικονομικό τομέα, να επιτύχουν τους οικονομικούς στόχους και να προβούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, επειδή η βραχυπρόθεσμη οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη, απαιτείται συνεπής και πλήρης εφαρμογή των πολιτικών.

Στην ανακοίνωσή του το Eurogroup συμπληρώνει πως η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης στις 30 Ιουλίου συνιστά σημαντικό βήμα για την επαναφορά της εμπιστοσύνης προς τον κυπριακό χρηματοοικονομικό τομέα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα