ΝΔ: Το Β' ΚΠΣ βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 14:38

Ο αρμόδιος της Επιτροπής Παρακολούθησης των Κοινοτικών Προγραμμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αριστείδης Τσιπλάκος, παρατηρεί ότι «σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στο κλείσιμο του Β' ΚΠΣ, ύστερα από τις γνωστές επιστολές Μπαρνιέ και τα αποτελέσματα των επανειλημμένων συσκέψεων των εκπροσώπων της Ε.Ε. και των αρμοδίων υπουργών, σύμφωνα με τα οποία η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει τις δαπάνες που οφείλονται στις υπερβάσεις των έργων, τις δαπάνες κακότεχνων και μη επιλέξιμων έργων κ.λ.π.»

Ο κ. Τσιπλάκος εκτιμά ότι «αν τελικά δεν αναγνωρισθούν οι δαπάνες αυτές, περικόπτεται περίπου το 30% της συνολικής Κοινοτικής χρηματοδότησης για το Β' ΚΠΣ».

Υπογραμμίζει ότι «το Β' ΚΠΣ που κανονικά έπρεπε να είχε κλείσει από τον Ιούνιο του 2002, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα υπολειπόμενα χρήματα των 1,5 δισ. ευρώ, αλλά σχεδόν στο σύνολο των προγραμμάτων του Β' ΚΠΣ τα οποία επαναλέγχονται ύστερα από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, που έγιναν για λογαριασμό της Ε.Ε από ιταλική ελεγκτική εταιρεία και οι οποίοι έλεγχοι εντόπισαν προβλήματα επιλεξιμότητας δαπανών, σε ποσοστό 30%».

Με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Τσιπλάκος ζητάει ενημέρωση για τα προβλήματα στο κλείσιμο του Β' ΚΠΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα