Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της KDDI Corp., μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη που θα εμφανίσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της Japan Telecom Holdings Inc., μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Ripplewood Holdings LLC για την πώληση τμήματός της.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 8.574,42 μονάδες στις 11 π.μ., τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix σημείωνε κέρδη 1,2%, φθάνοντας στις 854,63 μονάδες, με τον δείκτη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να αποτελεί περισσότερο από το 17% των συνολικών κερδών του δείκτη.

«Η KDDI σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση και εξετάζουμε το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτήν», ανέφερε ο Alex Muromcew, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 600 εκατ. δολ. σε μετοχές διεθνώς, με την Loomis Sayles & Co, στο Σαν Φρανσίσκο. Κατέχει επίσης μετοχές της Japan Telecom.

Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της ιαπωνικής Sony Corp., της κορεατικής Samsung Electronics Co. και της Venture Corp. στη Σιγακπούρη, σημείωναν απώλειες, καθώς μία πολεμική σύγκρουση στο Ιράκ θα επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση των προϊόντων τους στην αγορά των ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «συγκλονιστικά», όπως τα χαρακτηρίζει στοιχεία, αποδεικνύοντας ότι το Ιράκ παράγει όπλα μαζικής καταστροφής.

Στις άλλες αγορές της Ασίας οι δείκτες σημείωναν απώλειες, με εξαίρεση τον δείκτη στο Χρηματιστήριο της Μαλαισίας. Κλειστές είναι οι αγορές στην Ταϊβάν και την Κίνα για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα