Γερμανία : Στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών η ανεργία

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2003 11:53

Στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 4,5 ετών έφθασε τον Ιανουάριο η ανεργία στη Γερμανία, αυξάνοντας τον κίνδυνο ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα περιέλθει σε δεύτερη ύφεση μέσα σε μια διετία.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 62.000 άτομα σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, φθάνοντας τα 4,27 εκατ. ανθρώπους, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο δείκτης ανεργίας, προσαρμοσμένος στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αυξήθηκε στο 8,6% τον Ιανουάριο, από 8,5% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2002.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη φέτος, προβλέπεται ότι θα είναι 1%, μετά τους χαμηλότερους ρυθμούς που εμφάνισε σε χρονικό διάστημα εννέα ετών το 2002.

Ο αντιπρόεδρος της Bundesbank, Juergen Stark, είπε ότι η οικονομία ενδέχεται να υποχωρήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς οι εταιρείες έκαναν λιγότερες δαπάνες για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και προχώρησαν στη μείωση του προσωπικού τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα