Κέρδη στη Wall Street

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 00:02
UPD:11:41
REUTERS

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και της Ιαπωνίας. Στο υψηλότερο επίπεδο ο Nasdaq από το 2000.

Ειδικότερα αύξηση μεγαλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν εμφάνισαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης, εντείνοντας την αισιοδοξία για ανάκαμψη της Νο2 οικονομίας στον κόσμο έπειτα από δύο τρίμηνα επιβράδυνσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,2% σε σχέση με πέρυσι, έναντι ανόδου 5,5% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι. Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 7%, σηματοδοτώντας ένα εμπορικό πλεόνασμα άνω των 28 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα στο 2,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα τον Αύγουστο, έναντι 2,7% τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας.

Στην Ιαπωνία ε ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου «έτρεξε» η οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο, ενισχύοντας τις ενδείξεις για στερεή ανάκαμψη.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η βελτίωση των κεφαλαιουχικών δαπανών οδήγησε σε αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου σε αύξηση 3,8% έναντι αρχικής εκτίμησης για 2,6%.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Caterpillar και Travelers ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Verizon και HP.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,94% στις 15,063.10 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 1% στις 1,671.71 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 3,706.18 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα