ΙΑΤΑ : Βαρύ πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες ένας πόλεμος στο Ιράκ

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 13:44

Ενας πόλεμος στο Ιράκ θα καταφέρει βαρύτατο πλήγμα στον παγκόσμιο κλάδο αερομεταφορών ο οποίος έχει μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται μετά τους κραδασμούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σε Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον, εκτιμά ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ Τζοβάνι Μπισινιάνι.

Ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της IATA, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενώ βρισκόταν στη Σιγκαπούρη, διευκρίνισε ότι η επιβατική κίνηση σημείωσε, το 2002, οριακή αύξηση κατά 0,06% σε σχέση με το 2001 μετά τη μείωση από τις αεροπορικές εταιρείες του αριθμού θέσεων κατά 4,3%.

Σε σχέση με το 2000, η κίνηση επιβατών ήταν πέρυσι μειωμένη κατά 4%. Στη βάση της μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών, που σημειώθηκε κατά την διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο, πριν δώδεκα χρόνια, ένας πόλεμος στο Ιράκ θα βυθίσει τα επίπεδα της κίνησης επιβατών κατά 15 με 20%, εκτιμά ο Μπισινιάνι.

Στην αντίθετη περίπτωση, εάν αποφευχθεί ο πόλεμος, η κίνηση επιβατών προβλέπεται να σημειώσει φέτος αύξηση έως και κατά 6,4%.

Τα στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο επικεφαλής της IATA προέρχονται από τις 275 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της ένωσης και από εκτιμήσεις του κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα