Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2003 07:02
UPD:12:17

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στη Ν. Κορέα. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και άλλων εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Kospi, μετά την αξιολόγηση της χώρας από τον οίκο Moody's, ο οποίος την κατέταξε στο «αρνητικό», καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι η Β. Κορέα παράγει πυρηνικά όπλα.

Ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στις 563,66 μονάδες στις 12:24' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Πριν από αυτήν την ανακοίνωση, ο δείκτης κέρδιζε ποσοστό 1,5%.

«Αυτή η αξιολόγηση επαναφέρει τους επενδυτές στην πραγματικότητα», ανέφερε ο Kim Woo Sik, ο οποίος διαχειρίζεται 26 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Daehan Investment Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας : «Η έκθεση του Moody's επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για το πρόβλημα που υπάρχει στη Β. Κορέα».

Οι μετοχές της Koomkin Bank, της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της Κορέας, σημείωναν επίσης απώλειες μετά την αξιολόγηση του οίκου.

Αλλού στην περιφέρεια, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,7%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές που εμφάνισαν υψηλότερες πωλήσεις τον Ιανουάριο, όπως η United Microelectronics Corp. και η Yulon Motor Co.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 0,3%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times, σημείωνε σημαντικά κέρδη, σχεδόν τα μεγαλύτερα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Από τους λοιπούς δείκτες, όλοι κινούντο ανοδικά, εκτός από τον δείκτη στην Ινδονησία.

Κλειστές είναι σήμερα οι ιαπωνικές αγορές λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα