Συνεχίζεται η ανάκαμψη του δολαρίου

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2003 14:16

Κάτω από τα 1,07 δολάρια υποχώρησε, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να ανακάμπτει εν μέσω ενδείξεων για καθυστέρηση ενός πολέμου στο Ιράκ και προσδοκιών για σχετικά αισιόδοξο τόνο από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στη σημερινή κατάθεσή του για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Στις 14:09 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,0688 δολάρια, έναντι 1,0715 δολαρίων στις 11:03 το πρωί. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0808 δολάρια ανά ευρώ.

Το δολάριο ενισχύθηκε χθες μετά την είδηση πως η Βαγδάτη αποφάσισε να επιτρέψει τις άνευ όρων πτήσεις των κατασκοπευτικών αεροπλάνων πάνω από το ιρακινό έδαφος στο πλαίσιο πιθανού εντοπισμού απαγορευμένων όπλων. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις ελπίδες πως ο πόλεμος στο Ιράκ είναι δυνατόν να αποφευχθεί.

Από την άλλη πλευρά, το κοινό νόμισμα δέχθηκε πλήγμα από την ανακοίνωση ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία σημείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση από το Φεβρουάριο του 1999.

Νέα ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα αναμένεται να δώσει σήμερα ο Αλαν Γκρίσπαν κατά την εξαμηνιαία κατάθεση του - ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στις 17.00 ώρα Ελλάδος - για θέματα νομισματικής πολιτικής. Ο πρόεδρος της Fed προβλέπεται πως θα διατηρήσει τη «συγκρατημένα» αισιόδοξη στάση του για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα