Εν αναμονή 600 χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 07:00
UPD:07:14
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί συνολικά 5.100.000 φορολογικές δηλώσεις.

Την ηλεκτρονική υποβολή ακόμη 600.000 φορολογικών δηλώσεων αναμένει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέχρι την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, στις 30 Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί συνολικά 5.100.000 φορολογικές δηλώσεις και, όπως δήλωσε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αναμένονται ακόμη 600.000 δηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν δεκτές χωρίς να θεωρηθούν εκπρόθεσμες, εφόσον υποβληθούν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, καθώς από τη Δευτέρα, με το άνοιγμα των εφοριών, όσες δηλώσεις υποβληθούν, θα είναι εκπρόθεσμες.

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν» (φ. 27.8.2013, σελ. 1), ότι η υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα έχει ως συνέπεια τη μη αναγνώριση των μειώσεων φόρου που προκύπτουν από την έκπτωση του 10% των δαπανών του φορολογούμενου, την επιβολή πρόσθετου φόρου επί του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος και, επιπλέον, την επιβάρυνση με προσαυξήσεις επί του κανονικού οφειλόμενου φόρου.

Εν τω μεταξύ, υψηλότερους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν προχωρήσει στην «τακτοποίηση» τυχόν αυθαίρετων κατασκευών τους, αμέσως μετά την υποβολή του νέου εντύπου Ε9 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, οι εν λόγω ιδιοκτήτες καλούνται πλέον, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πέρα από τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση, να δηλώσουν και το σύνολο των «τακτοποιημένων» τετραγωνικών του ακινήτου τους.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι, με βάση τις διατάξεις του τελευταίου 4014/2011, τα αυθαίρετα κτίσματα δηλώνονται στο Ε9 στην πραγματική τους κατάσταση, το επόμενο από την τακτοποίηση έτος, ενώ οι κλειστοί ημιυπαίθριοι προστίθενται στους κύριους χώρους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα