Γερμανία: Στα υψηλά 16 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 11:53
UPD:12:13
EPA/MAURITZ ANTIN

Στη φωτογραφία η οικονομική ζώνη της Φρανφούρτης. «Οι εταιρείες είναι περισσότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες. Η αισιοδοξία τους αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις αυξάνεται επίσης, αν και συγκρατημένα», αναφέρει ο οικονομολόγος του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου.

Στα υψηλά 16 μηνών εκτινάχθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Αύγουστο, με τον δείκτη του ινστιτούτου Ifo να ανέρχεται στις 107,5 μονάδες, έναντι 106,2 μονάδων τον Ιούλιο.

Ο δείκτης υπερέβη τις προσδοκίες της αγοράς για 107 μονάδες και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2012, επιβεβαιώνοντας το προβάδισμα της γερμανικής οικονομίας έναντι της υπόλοιπης Ευρωζώνης.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ενισχύθηκε στις 112 μονάδες, από 110,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε και αυτός στις 103,3 μονάδες, από 102,4 μονάδες.

EURONEWSGREEK

«Η γερμανική οικονομία επιταχύνει», αναφέρει ο οικονομολόγος του ινστιτούτου του Μονάχου, Κάι Κάρστενσερν.

«Οι εταιρείες είναι περισσότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες. Η αισιοδοξία τους αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις αυξάνεται επίσης, αν και συγκρατημένα».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα